Hej!We are the Snus Brothers.

Vår Historia

Den här entrprenörsresan började 2014 när bröderna Kaj och Dennis började tillverka snus hemma i garaget. Den ena brodern snusade lössnus och den andra portion, så de behövde bygga en lösning för att kunna packa snus i portioner.

Eftersom båda bröderna till vardags jobbade med att bygga automation till stora logistikföretag världen över, funderade dom på hur man för egen hand kunde bygga en pack-lina för lössnus i dosa, men för brödra-rättvisans skull även snus i portioner. För att kunna ställa upp sina egenutvecklade och maskiner behövdes en lokal.

Sagt och gjort, bröderna hyrde en lokal på ca 70 kvm och hokus pokus såg en liten med komplett snusfabrik sitt ljus. Åren gick och maskinerna blev större, snabbare och bättre. Idag är fabriken på 2500 kvm med option på 1000 kvm till med en kapacitet på ca: 50 miljoner dosor per år. Fabriken har idag ett komplett laboratorium där nya smaker, granulat och konsistenser testas.

Numera finns en fullskalig industriell hall för att mixa blandningar, maskiner som pouchar prillor för både traditionellt snus och nicopods i portioner. Det finns även flera linor för packa prillorna i dosa, förslutningsbara påsar samt tråg. Allt för både små och stora kunder.

Idag byggs inte längre fabrikens maskiner av Kaj och Dennis utan beställs av italienska, tyska och svenska maskinbyggare som tillhör de bästa tillverkarna i världen för marknadssegmentet, men de byggs alltid enl Kaj och Dennis väldigt elaborerade specifikationer. Vissa av dessa maskintillverkare besöker numer fabriken, filmar och fotar de tekniska lösningar som de med brödernas tillåtelse sedan fått uppdatera befintliga maskiner med, så i framtiden kommer även andra nicopods- och snustillverkare kunna dra nytta av det utvecklingsarbete som skett i Ödeshög.

Ett annat exempel är att papperstillverkare av portionspapper köpt maskinlösningar av bröderna så framtidens portionspapper utvecklas i pouchmaskiner med de tekniska lösningar från bröderna.


Fabriken

I fabriken i Ödeshög tillverkas idag ett 50-tal varumärken. I vissa fall är det etablerade varumärken som skickar sin mixtur och som The Snusbrothers pouchar och packar i dosa, påse eller tråg. I vissa fall sker enbart pouchningen i fabriken, då varumärkesägaren har egna förpackningsmaskiner. I de flesta fall tar The Snusbrothers fram recept på smaker och nikotinstyrkor ihop med kund och därefter pouchas och packas produkten. Av sekretesskäl håller vi alltid våra kunder hemliga, inga besök i fabriken av utomstående kommer godkännas pga av denna sekretess.